magazin pescuit online

 
 

Angajam personal magazin - vezi detalii

 

Mulineta Ryobi Ecusima 8000FD

COD: 22120800

312.00 RON

Stock epuizat

 

Descriere produs

Firma japoneza Ryobi este la momentul de fata unul dintre cei mai importanti producatori de mulinete performante, cu o traditie si o capacitate de inovatie care i-au conferit renumele mondial. Prezenta pe piata româneasca înca din 2005, prin modelele de spinning Zauber si Applause, Ryobi a cautat sa ofere o mulineta de spinning la fel de performanta, dar la un pret accesibil unui segment cât mai larg de pescari.

Ceea ce se remarca în primul rând la aceasta familie de mulinete este designul avansat ergonomic, transpus într-un corp compact, dar usor, cu un tambur largit, care permite înfasurarea cu usurinta a firelor groase, de 0.23-0.25mm, un fapt neobisnuit pentru mulinetele din clase asemanatoare. Urmând acelasi design folosit la modelele precedente, dar cu ajustari notabile în greutate, Ecusima este realizata din grafit de calitate, care-i confera o greutate si robustete asemanatoare celor realizate din aliaje din aluminiu.

Aceeasi rigiditate, combinata cu designul compact, este cea care faciliteaza o asezare corecta a rulmentilor, lucru care asigura un comportament excelent în lupta cu pestele, în momentul în care întreg angrenajul este solicitat la maxim. Performantele în pescuit, dar si în lanseuri sunt determinate de asezarea firului prin sistemul Anti Balistic transpus într-o conicitate redusa catre corpul mulinetei, permitând lanseuri la distanta datorita vitezei mici de oscilatie.

Sistemul de oscilatie este asigurat de o roata care creste senzitivitatea comparativ cu sistemul de oscilatie super slow cu surub fara sfârsit. Acelasi sistem de oscilatie permite asezarea spirelor la distante mici, apropiate, lucru care faciliteaza ulterior, lanseuri de distanta si mai precise.

Tot pentru usurarea lanseurilor de distanta, dar si pentru pescuitul cu fire textile (pentru o durabilitate prelungita), specialistii de la Ryobi au optat pentru pick-up-ul îngrosat, lucru caracteristic mulinetelor din clase superioare de pret.

Tamburul a fost proiectat asemenea unui trunchi de con cu baza în sus, pentru o capacitate mai mare de depozitare a firului, lucru extrem de greu de realizat la mulinetele din aceasta clasa. Fiecare din elementele care au contact cu firul (buza tamburului, galetul si pick-up-ul) sunt titanizate, deci protectia firului este asigurata în orice conditii. Senzatia în pescuit este de fluiditate, datorita calitatii si preciziei angrenajului, de putere, multumita unei rate medii de recuperare si de confort, gratie formei ergonomice, greutatii reduse raportate la diametrul mare al tamburului.


Caracteristici tehnice

Caracteristice globale

Ryobi

Caracteristici mulinete

Nu
0,80/ 100 m
(?)
Graphit
Cauciuc
Aluminiu
Fata
6 rulmenti
5:1.1
Nu
Nu
(?)
  • Frana micrometrica Frana micrometrica
  • Manivela pliabila Manivela pliabila
  • Manivela schimbabila Manivela schimbabila

Tag-uri

Niciunul
În curs de procesare...